T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

12. Sınıf velisiyim

SayınVelilerimiz,

Lise eğitimlerinin son aşamasında olan öğrencilerimiz bir yandan yükseköğrenime geçiş için girecekleri sınavla ilgili hazırlıklarını yoğun bir biçimde sürdürürken bir yandan da öğrenim görecekleri üniversite ve programları belirlemeye çalışmaktalar. Okulumuzda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından yürütülen mesleki rehberlik çalışmalarının amacı, öğrencilerimizin kendilerini, meslekleri ve üniversiteleri tanımalarına katkıda bulunarak bu önemli ve zaman zaman stresli olabilen karar verme sürecinde onlara yardımcı olmaktır. 

Meslek ve üniversite tanıtım programı kapsamında bölgemizde bulunan üniversitelere eğitim-öğretim programını aksatmayacak şekilde geziler düzenlenmektedir. Tanıtım çalışmalarımız öğrencilerimizin istekleri göz önünde bulundurularak sürdürülmektedir. 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası Tercih Bildirimi döneminde öğrencilerimizin doğru tercihler yapabilmeleri için Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisi tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.11.2018 - Güncelleme: 16.06.2020 13:50 - Görüntülenme: 346
  Beğen | 0  kişi beğendi