T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

1.Okulumuzu Niçin Tercih etmelisiniz?

16-06-2020

 

Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Türkiye'nin geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür.

Gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi gerekir. Böylelikle yetiştirilecek nitelikli işgücünün ekonomiye kazandırılması sağlanmış olur. Nitelikli mesleki teknik eğitim alınarak sanayi, bilişim ve hizmet sektörlerinde istihdam sağlanmış olur. Meslek lisesi öğrencileri teknik bilgi ve becerilere sahip ara eleman veya teknisyen olabilirler. Ayrıca eğer isterlerse kendi alanlarında yüksek öğretime de devam edebilirler. Okullardan alınan ek puanda buna katkıda bulunur.

Misyonumuz

-          Alanında mesleki personel ihtiyaçlarına cevap verebilen, eğitimde sürekli gelişmeye açık, kendisi ve toplumla barışık, evrensel ahlaki değerlere sahip, mutlu bireyler yetiştirmek.

Vizyonumuz

-          Türk kültürünü benimseyen, bilimsel düşünme yeteneğine sahip, teknik ve teknolojik gelişmeleri takip eden, teknolojinin insan yaşamı için önemli olduğuna inanan, bilgi ve becerisine güvenen, yarının dünyasına hazır, dürüst, erdemli, sorumluluk sahibi, özgüveni olan, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi bireyler yetiştirmek

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 21.06.2020 22:37 - Görüntülenme: 327
  Beğen | 0  kişi beğendi