Nis

Öğrencilerimizde bilimsel farkindaligi  artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için TÜBİTAK tarafindan düzenlenen bilim söyleşileri kapsaminda Gaziantep Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği Dr Öğr.Üyesi İbrahim Halil EFENDİOĞLU tarafından "Metaverse " konusunda söyleşi etkinliği düzenlendi.

Ögr. Üyesine katkilarindan dolayı teşekkür ederiz.

Nis

2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK  günü etkinliği için mersin Büyükşehir belediyesi Özel Eğitim uygulama okulunda düzenlenen etkinliğe katıldık. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreninde görevli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz

Mrt

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ İÇİN OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN VE GÖREVLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN EMEĞİ İLE YAPTIKLARI TÖREN İLGİ İLE İZLENDİ. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Şbt

REEDER firması ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında Reeder la Kızlar Kodlar projesini başarıyla tamamladık.

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından projeye dahil edilmiştir. Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı olarak 30 öğrenciyle dahil olduğumuz organizasyonun yüz yüze atölye çalışmasına ilimizde online eğitimleri tamamlayan okul olarak 26 öğrenciyle dahil olduk. 21 Şubat 2024 tarihinde Atatürk MTAL’in ev sahipliğini yaptığı atölye eğitiminde Reeder Eğitmenleri tarafından öğrencilerimize kodlama üzerine eğitimler verilmiştir.

Projenin ileriki safhalarına da katılmaktan büyük keyif alacağımızı belirtmek isteriz. Projeyi hazırlayan Reeder firmasına, Bakanlığımıza ve atölye çalışmasında ev sahipiliği yapan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne teşekkürlerimizi sunarız.

Şbt

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Kahve Bahane Projesi" kapsamında Psikolojik Danışman/Rehberlik öğretmenlerimizin hazırladığı "Karışık" adlı tiyatro oyununa katıldı. Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde sergilenen, aile içi iletişimsizliği ve sonuçlarını, bağımlılık konusunu ele alan tiyatro velilerin de katılımıyla interaktif olarak gerçekleşti.

Tiyatro oyununun, mahalle muhtarları iş birliği ile mahalle kahvehanelerinde sergilenerek mahalle sakinlerine ulaştırılması hedefleniyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a, Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri eşlik etti.

Ara

Okulumuzda Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 11 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Almanya'nın Dorsten kentinde kısa süreli öğrenme faaliyetlerini (staj) başarıyla tamamlayan ögrencilerimize ve ögretmenimiz Onur GÜNDOĞAN'a Okul Müdürümüz Yasin TİTİZ tarafından sertifikaları verilmiştir.

Ara

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü 2022 Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında okulumuzun bilişim teknolojileri öğrencileri,11 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Almanya'nın Dorsten kentinde gerçekleşen kısa süreli öğrenme faaliyetine(staj) katılarak başarıyla tamamlamışlardır. Bu faaliyet ile öğrencilerimiz mesleki bilgi ve tecrübelerini arttırmıştır.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 24 Kasım Öğretmenler günü coşku içinde kutlandı. Okul yönetimi öğretmenlerimizin bu gününü çiçek vererek kutladı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Kas

31 Ekim tarihinde yapılan Okul Sporları Güreş  İl Birinciliği müsabakaların da sporcumuz Arda ALTUNCU Gençler A serbest stil 51 kg da il birincisi olarak ilimizi ve okulumuzu Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanmıştır.

Kas

10 KASIM ATATÜRKÜ ANMA TÖRENİ ARAMIZDAN AYRILIŞININ 85. YILINDA SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yılında coşku ile kutlandı.

Ekm

7 Ekim'de başlayan Kod Haftası 2023 Kutlamaları, yoğun bir katılımla devam ediyor. Kod Haftası Kutlamaları 22 Ekim tarihine kadar sürecek. Bu çalışmalara eş zamanlı olarak Kod Haftası 2023 yılı teması “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda okulumuzda bir çok derste etkinlikler düzenlenerek etkin olunmuştur.

Ekm

2023 Teknofest finallerine okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Onur Gündoğan proje danışmanı olarak yer almıştır.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı karne töreni coşku ile tamamlandı. Son sınıflar aldıkları son karnenin hüznünü yaşarken diğer öğrenciler yaz tatiline girmenin mutluluğunu yaşadılar. Eylülde tekrar görüşmek üzere öğrencilerimizi uğurladık. Tüm sene boyunca emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.