Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı karne töreni coşku ile tamamlandı. Son sınıflar aldıkları son karnenin hüznünü yaşarken diğer öğrenciler yaz tatiline girmenin mutluluğunu yaşadılar. Eylülde tekrar görüşmek üzere öğrencilerimizi uğurladık. Tüm sene boyunca emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Dünya Çevre Haftası, her yıl 5 Haziran'da başlayan ve 11 Haziran'a kadar süren bir etkinlik dizisidir. Bu hafta, dünya genelinde ve ülkemizde çevre konularına dikkat çekmek ve insanları çevre sorunlarına karşı bilinçlendirmek amacıyla kutlanır. Ayrıca, Bakanlığmızın Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında olan bu önemli etkinlik, çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilirlik için toplumsal farkındalık oluşturmak adına büyük bir fırsattır.

Sıfır Atık Projesinin temel hedefi, insanların doğal kaynakları koruma, çevre kirliliğiyle mücadele, iklim değişikliği gibi çevresel sorunlara yönelik bilinçlerini ve önlemlerini artırmaktır. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, çevre sorunlarına odaklanan seminerler, konferanslar, sergiler ve doğa etkinliklerini içerir. Abdulkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak çevre dostu projeler ve kampanyalar düzenleyerek toplumu bilgilendirmeye ve harekete geçirmeye çalışmaktayız. Geleceğimizi, ülkemizi ve dünyamızı korumanın sorumluluğunu taşıyan gençler olarak, çevre bilincini yaymak ve sürdürülebilirlik için adımlar atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu hafta boyunca okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğrencilerimizle birlikte çevre temizliği kampanyaları gerçekleştirip, geri dönüşüm projelerine katılıyor ve doğa etkinliklerine iştirak ediyoruz. Ayrıca çevre sorunları hakkında bilgilendirici sunumlar ve atölye çalışmaları düzenleyerek öğrencilerimizin çevre konularında daha fazla bilgi edinmelerini sağlıyoruz.

Türkiye Çevre Haftası, sadece bir haftayla sınırlı kalmamalıdır. Bizler, her gün çevreye duyarlılık göstermeli, enerji ve su tasarrufu yapmalı, atıklarımızı düzenli bir şekilde geri dönüştürmeli ve doğal kaynakları verimli kullanmalıyız. Bu küçük adımlar, büyük bir fark yaratır ve yaşanabilir bir dünya için önemli bir katkı sağlar.

Haz

Bakanlığımızca "Görevimiz İlkyardım " sloganı ile başlatılan öğretmen,öğrenci ve velilerimizde ilkyardım bilincinin geliştirilmesi hedeflenen yaralanma ve sakatlanmaların azaltılması amacıyla yürütülen "Çocuklarımız İlkyardımla daha güvende" ana projesi kapsamında sürdürülen ilk yardım eğitimi semineri için okulumuzda Sevil Üçaklar tarafından verilmiştir. İlkyardımla daha güvende etkinliğine 107 öğrenci 15 öğretmen ve 3 veli eşliğinde yapıldı. İlkyardımla erken müdahalenin hayat kurtardığının önemi vurguland.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni için emeği öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Ock

https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/egitim/mesleki-egitim     LİNKİNE TIKLAYARAK AYRINTILI BİLGİYE ULAŞABİLİRSİNİZ